WAT WE DOEN

 

Stichting THE WASTE TO SUCCESS wil jou als organisatie, school of burger graag inspireren en verbinden met eerlijk eten, het land en jouw creativiteit in de keuken.

Dit doen wij door het verzorgen van acties en educatie met gered voedsel.

Lees hieronder meeR!

Kookworkshops in de Klas

Wij gaan koken met de leerlingen! Ze zullen zelf aan de slag gaan met het voelen, het ruiken en vooral het proeven van de ingrediënten die wij gered of geoogst hebben. Hierbij gebruiken ze hun creativiteit om van iets ongewoons, iets wat normaliter wordt weggegooid, iets ongewoon lekkers te maken.

Met deze workshop willen we de leerlingen meegeven:
– Wat de waarde en herkomst is van de producten door middel van een interactieve introductie.
– Dat groente en fruit met gekke vormen ook lekker zijn
– Hoe ze het plezier en de vaardigheid van het koken (terug) kunnen krijgen door zelf te koken en te proeven.
– Tips om thuis voedselverspilling tegen te gaan.

Lees meer

Kookworkshops en projecten op maat

Als ervaren projectmanagers kunnen wij een project rondom voedselverspilling op maat ontwikkelen. Uit ervaring weten wij dat workshops goed werken en de interactiviteit daarvan altijd een succes is.

Wij zorgen voor alle benodigde materialen en ingrediënten. Met onze activiteiten maken we de deelnemers bewust over de impact van voedselverspilling en hoe ze daar zelf verandering in kunnen brengen. Ze gebruiken hun gezamenlijke creativiteit om van iets wat normaliter wordt weggegooid een feestmaal te maken.

 

Ook zijn er mogelijkheden om met een vraag of stelling aan de slag te gaan, gedurende de workshop. Naderhand kunnen we dan samen in gesprek gaan over het desbetreffende thema.

Een losse kookworkshop kan voor groepen vanaf 10 personen geboekt worden. Mochten de groepen groter worden kunnen wij uit ons netwerk meer chefs meenemen.

Zo doen wij dit vaker: Lees hier meer over een eerdere workshop die wij hebben georganiseerd voor Stichting Studiezalen.

The Waste to Success Quiz

Wil je het thema voedsel en voedselverspilling behandelen op school of op de werkvloer? Maak dan gebruik van de door ons ontwikkelde The Waste To Success Quiz.

De quiz is aan te passen naar niveau en is hierdoor geschikt voor basisscholen, middelbare scholen of voor de organisatie waar jij voor werkt.

Vragen die aan bod kunnen komen zijn:
‘Wat betekent THT?’
‘Hoe lang na de houdbaarheidsdatum kun je yoghurt, in een dicht pak, nog eten?’
‘Wat kun je nog maken met oud brood?’

De quiz wordt geleverd als online document. Het enige waar je zelf voor hoeft te zorgen is een beamer en/of een smartboard.

Wil je deze quiz ontvangen? Mail de vraag naar info@thewastetosuccess.nl

Wij koken voor jou

Wil je dat wij iets lekkers maken voor jou en je team? Wij maken in, fermenteren en koken allerlei lekkers met geredde ingrediënten. Dit kan als buffet, als lunch of diner, maar bijvoorbeeld ook als geschenk. We kunnen weckpotjes vullen met de lekkerste gerechtjes, dips, jams en chutneys. Altijd gemaakt met geredde, lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

Let op; dit betekent wel dat het altijd een verrassing blijft wat je krijgt! We weten nooit van tevoren wat we kunnen redden en wat er aan seizoensproducten (in overschot) is.

Zie hier hoe wij bijvoorbeeld voor de werknemers en vrijwilligers van URBN Village een lekkere toevoeging voor het kerstpakket maakten. 

Wil jij ook bijdragen aan minder voedselverspilling en tegelijkertijd de mensen om je heen inspireren? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te overleggen!