Lin
‘Ik ben een visueel antropoloog, voedsel activist en filmmaker. Mijn drive in voedsel activisme is het streven naar meer voedsel gelijkheid, waarin mensen toegang hebben tot betaalbaar en gezond voedsel. Daarnaast zorgt voedselproductie voor veel CO2 uitstoot dus wil ik proberen de druk op de aarde verkleinen door verspilling te verminderen. Binnen The Waste to Success richt ik me vooral op de organisatie van de workshops, events, het contact leggen met nieuwe partners en de (financiële) administratie.
Anne Luz
‘Vanaf 2020 heb ik samen met Lin aan de basis van The Waste To Success gestaan. Het thema voedselverspilling was al in mijn masterscriptie belangrijk en bij SFYN Amsterdam organiseerde ik enkele jaren achter elkaar de World Disco Soup Day; een disco feestje waarbij je samen kookt tegen voedselverspilling. Na wat jaren ondernemen bij food start-ups wilde ik me meer op educatie focussen, en kinderen en jongeren vanaf jonge leeftijd meer leren over het verduurzamen van ons voedselsysteem. Naast TWTS heb ik een parttime baan bij de provincie Utrecht als projectleider Voedselagenda.’
Stijn
‘Ik ben student Biologie, Voeding en Gezondheid aan de Aeres Hogeschool. Hierdoor ben ik tijdens mijn stage op het lectoraat Stedelijke Voedselvraagstukken in contact gekomen met The Waste To Success. Voor mijn studie heb ik tien jaar ervaring op mogen doen in de Horeca. Met deze gecombineerde kennis richt ik mij binnen The Waste To Success veel op het koken, recepten uitwerken en het verhogen van de kwaliteit. Via The Waste To Success kan ik mij ook hard inzetten om de nieuwe generaties kennis te laten maken met gezond, duurzaam maar vooral lekker eten. En van hieruit kan ik blijven nadenken over nieuwe plannen om mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld en een gezondere maatschappij.’