Pickles maken van geredde groenten met Technasium leerlingen van het Porteum

Pickles van geredde groenten


In de Verspillingsvrije Week gingen op 15 september ruim 100 scholieren van scholengemeenschap Porteum in Lelystad aan de slag om voedselverspilling thuis in kaart te brengen en manieren te bedenken verspilling thuis meetbaar te verminderen.


De gemeente Lelystad had ons, van The Waste To Success, de opdracht gegeven om de scholieren te inspireren en aan het denken te zetten over manieren om voedselverspilling thuis tegen te gaan. Dit deden wij onder het genot van een hapje en drankje gemaakt van geredde producten. De scholieren worden in dit project (12 weken) begeleid door een stagiair van Aeres Hogeschool Almere. Aan het eind van het project worden de resultaten en de door de scholieren bedachte interventies in een expositie tentoongesteld. De stagiair zal de beste methode(s) om voedselverspilling meetbaar terug te dringen door-ontwikkelen zodat die in de toekomst hopelijk in de stad ingezet kan worden.