De Verspillingsvrije Expositie: de Recap

Donderdag 1 december opende we de Verspillingsvrije Expositie bij @spotlelystad!

👀Expositie
Negen onderzoeksgroepen van het @porteumlelystad presenteerden hun resultaten en oplossingen tegen voedselverspilling. Het publiek stemde en koos voor de verzamelwebsite ‘Wij Besparen Eten’, met recepten, tips & tricks en informatie om verspilling thuis te voorkomen. De jury, bestaande uit Merel Musch en Stijn Steenmeijer, koos als juryprijs voor de app ‘Foodfinder’. De app verbindt buurtbewoners aan elkaar door reststromen met elkaar uit te wisselen. Samen met Kevin, Vera, Justin en Tamar gaan we de app verder uitwerken. 

👀De expositie is het nog tot begin januari te zien bij SPOT: Neringpassage 127, daarna kunnen jullie het nog tot eind februari bekijken in de bibliotheek in Lelystad!


📡 Netwerk – Vraag & aanbord
De genodigde vormden een mooie groep spelers die hard werken aan een duurzamer voedselsysteem rondom Lelystad. Ze hebben naar de ideeën van de leerlingen geluisterd en contact gelegd met de verschillende organisaties in Lelystad dmv Het vraag & aanbord: horeca, supermarkt, educatie, sociale organisatie en producent.


📡 Ben je geïnteresseerd in de uitkomsten? Of heb je nog een vraag of aanbod toe te voegen, schroom niet om contact met ons op te nemen!


🙏🏼Dankjullie!
Onze dank gaat uit naar iedereen die aanwezig was, en in het speciaal; @merelmusch die hard aan de designs van de expositie heeft gewerkt en de leerlingen heeft ondersteund met een speciale poster design sessie. @stijnsteenmeijer die naast zijn stage veel meer voor ons heeft betekend; het is fijn om een keuken topper en harde werker erbij in het team te hebben. En natuurlijk aan Walter Luitwieler en @sjaakkruis vanuit de @gemeentelelystad. Jolanda vanuit het Porteum en Marleen Warnaar en Esther Veen vanuit Jong Leren Eten en @aeres_hbo_almere.


Foto door oa @FotostudioWierd.