De Oogstcamping van de Seizoensarbeiders

In september 2020 waren we no-food-waste chefs voor een week. En niet in een fancy restaurant maar.. op de camping!

Het initiatief Seizoenarbeiders helpt harde werkers (die normaalgesproken bijvoorbeeld op festivals of in de horeca aan de slag zouden gaan) aan werk bij Nederlandse boeren op het land. Win-win: door te werken als Seizoenarbeider kun je je horizon verbreden, terwijl de boer écht blij is met de hulp op het land.

De seizoenarbeiders kwamen van over het hele land werken bij de boeren, en eind augustus en september werd voor de harde werkers een speciale campingplaats opgezet om het reizen heen en weer te verminderen. Zij kregen daar elke ochtend ontbijt en elke avond een avondmaaltje. The Waste To Success heeft een hele week al het eten verzorgd waarin de kern van het eten gered, lokaal en seizoensgebonden was!

Mara Lin: “Als we in de keuken staan proberen we zoveel mogelijk te koken met afdankertjes en overschotten. Zo haalde wij veel ingrediënten bij Tuinderij Stek om de hoek bij de oogstcamping. Ze experimenteren daar veel met zaad vaste rassen, soms pakt dat niet goed uit, zoals bij de mais, vertelde de tuinder. Te weinig korrels op een kolf en dat verkoopt niet. Maar ik kan daar wel wat lekkers mee maken, zeker met deze mais! Wat smaakt die goed!⁠”

Bekijk op Instagram meer foto’s en voorbeelden van wat we allemaal gered én gekookt hebben deze week op de Oogstcamping.